Historie

Na ruim een jaar plannen en voorbereiding reden in 2010 de eerste transporten van het Kerstcircus Nijmegen de Goffertweide op. Er was een planning, er waren artiesten, maar zou het publiek ook komen? Gelukkig kwam er publiek en iedereen was enthousiast! Het smaakte naar meer en dus kwam er een tweede editie.

In het tweede jaar werd het duidelijk dat het Kerstcircus Nijmegen iets bezonders is. Een kerstcircus waarbij je direct bij binnenkomst al helemaal in kerstsfeer komt. Warme chocomelk; glühwein, kerstbomen en decoratie. Het was een warme deken die over de bezoekers neerdaalde. We mochten circusfans ontvangen vanuit heel Europa. De circuskenners raadden elkaar ook aan, je moet absoluut eens gaan kijken in Nijmegen. Daar is het gezellig, daar kan je écht genieten.

Niet alleen de circuskenners, maar ook de Nijmegenaren weten ons jaar na jaar in steeds grotere getale te vinden. Bedrijven bellen voor de mogelijkheden om hun personeel een korting te geven of kopen zelfs een complete voorstelling voor medewerkers en relaties.

In de winter van 2014-'15 konden wij succesvol ons 5-jarig jubileum vieren.

Voor onze 7e editie in de winter van 2016-17 wijken wij uit naar het Jonkerbosplein. Niet alleen is er hier meer parkeerruimte, het Kerstcircus wordt zo nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Het plein ligt praktisch naast het NS-station Nijmegen Goffert. 

Wij als organisatoren zijn er trots op dat u ons zo lang trouw bent gebleven. Wij hopen dat u ons ook de komende jaren rond de Kerstdagen bij ons komt genieten van sfeervol en gezellig circus.